Kle deg riktig med 3-lags prinsippet

Kle deg riktig med 3-lags prinsippet


Det nordiske klimaet med minusgrader, nedbør og kald vind krever riktig bekledning for å holde seg tørr og varm på jobb.

 

Feil arbeidstøy kan føre til dårlig arbeidsmiljø, redusert kapasitet og høyere sykefravær. Det er viktig å kle seg riktig etter forholdene og være oppmerksom på kroppens signaler, da alle har forskjellig toleranse og personlige behov.

 

Her er anbefalingene for å kle seg riktig med 3-lags prinsippet:

Lag 1: Fukttransporterende undertøy

Innerst mot kroppen bør du ha et lag i kunststoff eller ull som puster og transporterer fuktighet vekk fra kroppen. Ull har høy isolasjonsevne og tempererer godt, mens bomull ikke transporterer vekk fuktighet.

Lag 2: Isolerende mellomlag

Mellomlaget i fiberpels, fleece eller ull skal være varmt, isolerende og transportere fuktigheten videre ut. Velg en romslig størrelse for å skape luftlommer som gir god isolasjon.

Lag 3: Beskyttende ytterplagg

Ytterst bør du bruke et plagg som beskytter mot vind, kulde og nedbør, samtidig som det lar fuktigheten forsvinne.

 

Husk å ta vare på føtter og hender! Gode, varme arbeidsklær er viktig, sammen med godt isolerte arbeidssko og hansker. Å kjøpe større sko og hansker kan gi bedre bevegelsesfrihet og lengre varighet av varmen.

En god og varm lue eller hjelmlue er også essensiell, for å beholde varmen. Ved ekstreme temperaturer kan opptil 50 prosent av kroppsvarmen forsvinne gjennom hodet.

Vi tilbyr et bredt utvalg av arbeidsklær og sko for vintersesongen, inkludert ullplagg, varmfôrede jakker, vernesko og slitesterke hansker.